Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın baplarının üretim amacı beşer sağlamlığını yangın ve tütün gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yan skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıkan tütünın ve mualla ısının dışarı çıkmasını önlemek bağırsakin kapının sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Cam yangın bapları yangına dayanıklılığı şeffaflıkla birleştirerek ışığın geçmesine ruhsat verirken yangına karşı müdafaa katkısızlar. Bu kapılar, etkili sıcaklıklara dayanacak ve alevlerin ve dumanın yayılmasını önleyecek şekilde özel olarak aksiyonlenmiş yangına dayanıklı içki kullanır.

Umumi amacı insanoğluın binayı dokunca gıyaben terk etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arz alır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin tarafı nöbet opsiyonel olarak hileınan hidrolik ekip ile henüz sık kullanma katkısızlanabilir.

Konstrüksiyonların bir parçkakımı şeklinde olduğundan muhik şekilde monte edilmeli ve karışık şekillerde olmamalıdır.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun kompozitşıklığına ve eklenmiş yangına dayanıklı donanım ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca bağlı olarak değişmiş olur.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Binanın bağırsakinden aşağıya hakikat nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış bapları, üretim sürecinde Yangın kapısı istanbul kazandıkları dayanıklılık ile nöbetlevlerini namına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçün baplardan ayrılmasının yanı teselsül son not farklı bedel skalasına sahiptir.

Report this wiki page