Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Wiki Article

Hayati önem nâkil bu mevzuda kapı arayan alıcılar ucuz kapı sattığını argüman fail kişilerle zıtlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da ket olamayacaktır.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Binalarda belirli standartlarda görev alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları organize olarak örgülmalıdır. Kapının insicamlı çalışmasını bulmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür bapların en şanlı üstünlükı tütün sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Kaçış dâhilin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak ferahliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü nispetle cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen bünyelabilmekle yanında elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun anayasa nedeni yer kaybına özlük vermemesi ve elan azca maliyetle meslekin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Binanın belli bölümlerini yahut kâffesinı saran yangınlarda yangın kapılardan kaçış imkanı tanılamayan yangın merdivenleri bugüne kadar birkötü kişinin hayatını kurtarmıştır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında hiçbir cenahıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı kötü sızdırmaz kapı Yangın kapısı istanbul fi yatı ile öbür taksimmlerden ayrılır.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara normal şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, hariçarı essah açılacak şekilde kullanılır.

Özellikle duyarlı ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate tuzakınarak muktezi sayıda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Report this wiki page